Ga naar hoofdinhoud

maak kennis

Lopen, staan, springen, bukken. Bewegen moet eigenlijk net zo vanzelfsprekend zijn als ademhalen, ongehinderd. Tot u last krijgt van uw spieren, botten of gewrichten. Samen met Fysant werkt u aan een oplossing.

Fysant, gevestigd aan de Miereweg te Zierikzee, behandelt en begeleidt u om uw problemen op te lossen, te verminderen en ook te voorkomen. Met manuele- en fysiotherapie of fitness, maar in ieder geval met aandacht, toewijding… en plezier. Want, werken aan bewegen met resultaat (tevreden bezoekers) is wat óns beweegt.

de naam

Fysant is een samentrekking van fysiotherapie en ‘ant’, Engels voor mier, want Fysant zit immers aan de Miereweg. De streepjes in de naam staan symbool voor de traptreden omhoog naar herstel. Fysant helpt u daar graag bij.

Fysant-logo-web

het team

Fysant bestaat uit een hecht team van specialisten, die elke dag met passie en enthousiasme werken aan uw gezondheid. Doorontwikkeling en (bij)scholing staan bij Fysant hoog in het vaandel! Onze medewerkers stellen zich graag persoonlijk aan u voor.

Job Leeuwangh

Job is sinds 2019 samen met Roos eigenaar van Fysant. Hij werkt sinds 2004 met veel plezier als fysiotherapeut en is sinds 2009 ook manueel therapeut. Job is lid van het Zeeuws Schoudernetwerk en ziet daarnaast voornamelijk cliënten met nek- en rugpijn. Ook voor Dry Needling kan je bij hem terecht.

Specialisaties
Master manuele therapie
Dry needling
• Revalidatietrajecten

Job is maandag tot en met vrijdag aanwezig.

BIG-nummer: 29063256804

Roos Leeuwangh

Roos is sinds 2019 samen met Job eigenaar van Fysant. Roos is geboren in Zierikzee en sinds 2006 fysiotherapeut. Roos begeleidt als psychosomatisch fysiotherapeut onder andere cliënten bij burn-out. Vanuit haar werkervaring in het ziekenhuis heeft zij ook veel kennis bij revalidatie o.a. post-covid. Daarnaast werkt Roos deels in het verpleeghuis.

Specialisaties
Psychosomatische klachten
Burnout
post-COVID revalidatie
• Revalidatietrajecten

Roos is op maandag en vrijdag aanwezig.

BIG-nummer: 29066040304

Mark Dekkers

Mark is in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut en heeft zich daaropvolgend gespecialiseerd als kinderfysiotherapeut. Sinds 2007 is hij werkzaam bij Fysant. Mark behandelt kinderen in alle leeftijden en werkt hierin nauw samen met scholen, GGD en jeugdartsen. Waar nodig vinden de behandelingen plaats op school, bij kinderen thuis of op de praktijk.

Specialisaties
Kinderfysiotherapie
Obesitas bij kinderen
• Multiple Sclerose

Mark is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

BIG-nummer: 29062559504

Lennen Jonker

Lennen is sinds 2011 fysiotherapeut en bij Fysant gaan werken. In de jaren erna heeft hij zich gespecialiseerd tot manueel therapeut en Parkinsontherapeut. Hierbij ziet hij voornamelijk cliënten met nek- en rugklachten. Ook is Lennen stagebegeleider en initiator van de Parkinsonbeweegdag.

Specialisaties
Master manuele therapie
Fysiotherapie bij Parkinson
• McKenzie-therapie

Lennen is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

BIG-nummer: 29914579004

Rosemarijn Bezuijen

Rosemarijn is sinds haar stage in 2020 bij Fysant gebleven en zich gaan specialiseren in de behandeling van cliënten met hersenaandoeningen zoals CVA en MS, ze verzorgt de revalidatie van longpatiënten, postcovid-revalidatie en de revalidatie na een nieuwe knie of heup.

Specialisaties
Medische trainingstherapie / medisch fitness
Astma en COPD
• Centraal neurologische aandoeningen
OrthoXpert

Rosemarijn is op maandag tot en met vrijdag aanwezig.

BIG-nummer: 69928895604

Janet Vleeshouwer

Janet heeft met haar man Jaco aan de wieg van Fysant gestaan en is meer dan 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Janet begeleidt als psychosomatisch fysiotherapeut cliënten waar stress een rol speelt en ziet als orofaciaal therapeut cliënten met kaakklachten. Ook is ze erg actief in de Zeeuwse Leefstijl route en Nationale Diabetes Challenge.

Specialisaties
Psychosomatische klachten
Burn-out
Ontspanningstherapie
Kaakgewrichtsproblemen
Duizeligheidsklachten
• Trainen voor, tijdens en na oncologiebehandeling (chemotherapie, radiotherapie etc.)

Janet is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.

BIG-nummer: 49034498504

Karin Verheij

Karin is tegelijk met Lennen in 2011 afgestudeerd en heeft daarna veel werkervaring opgedaan. Na haar verhuizing naar Zeeland is Karin bij Fysant in dienst getreden waar zij zich met name richt op de revalidatie-trajecten en zij haar expertise op het gebied van littekenbehandeling inzet.

Specialisaties
• Littekenbehandeling
Astma en COPD
OrthoXpert

Karin is op maandag, woensdag en vrijdag aanwezig.

BIG-nummer: 99916746904

Ad Dekker

Ad is sinds 2022 werkzaam bij Fysant als personal trainer. Hij begeleidt met veel betrokkenheid de fitnessers en cliënten die in de oefenzaal revalideren. Hierin werkt hij nauw samen met de fysiotherapeuten. Daarnaast is Ad een alleskunner: samen met Lennen begeleidt hij de valpreventiecursus ‘In Balans’, geeft lessen Parkinson Boxing en ondersteunt hij de Front Office waar nodig.

Ad is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig.

Aimee Kaashoek-Dekker

Aimée is opgeleid als doktersassistente en sinds 2021 werkzaam bij Fysant. Samen met Natasja zorgt ze dat wij goed bereikbaar zijn en ontvangt ze onze cliënten op de praktijk.

Aimée is aanwezig op dinsdag en donderdag.

Natasja van Esch

Natasja is sinds 2022 werkzaam bij Fysant en zorgt samen met Aimée dat wij goed bereikbaar zijn en ontvangt ze onze cliënten op de praktijk.

Natasja is aanwezig op maandag en vrijdag.

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

geschiedenis

Fysant is in 1999 voortgekomen uit de behoefte aan een ruime praktijk met voldoende behandelkamers en grote oefenruimtes om met een team van fysiotherapeuten echt aan herstel en preventie te kunnen werken. Jaco Vleeshouwer en Otto van Houten hebben dit naar aanleiding van hun ervaringen als fysiotherapeuten en de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg vormgegeven. In de jaren erna heeft Fysant zich ontwikkeld tot een vooraanstaande praktijk die als vertrouwd en vooruitstrevend te boek staat. Er zijn goede relaties en nauwe samenwerking met huisartsen, medisch specialisten en andere zorgprofessionals. De medewerkers zetten met liefde hun kennis en kunde in voor onze cliënten die van heel Schouwen-Duiveland Fysant weten te vinden. Er heerst een prettige en ontspannen sfeer in de praktijk.

In 2019 hebben Job en Roos Leeuwangh de praktijk overgenomen van Jaco en Janet Vleeshouwer zodat zij geleidelijk een stapje terug konden doen uit de praktijk.

De praktijk heeft 7 ruime behandelkamers en 2 grote oefenzalen (105 m2 en 85 m2) met airconditioning en professionele apparatuur. Daarnaast zijn er kleedkamers met voldoende douchemogelijkheden. Er is ruime parkeergelegenheid, maar wij adviseren u, indien mogelijk, met de fiets of lopend te komen. Het pand is volledig rolstoel- en scootmobiel toegankelijk.

Momenteel werken we met 7 fysiotherapeuten, 1 medisch fitness trainer en 2 secretaresses. Binnen onze praktijk zijn er verschillende specialisaties, waarover wij op deze website uitleg geven. Daarnaast zijn er verschillende links naar interessante sites en organisaties. Voor vragen over onze praktijk kunt u altijd terecht, hetzij door een bezoek, hetzij door te bellen of te mailen.

schrijf hier eenvoudig online in

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top