Ga naar hoofdinhoud

onze expertise

Het team van Fysant bestaat uit specialisten die zich, naast hun dagelijkse werk, vol passie binnen hun eigen vakgebied hebben gespecialiseerd in een groot aantal specifieke behandelmethoden. Ontdek met welke klachten we u met behulp van deze behandelmethoden verder kunnen helpen én kunnen ondersteunen.

parkinson

Fysant fysiotherapie heeft zich al in een vroeg stadium aangesloten bij het Zeeuwse ParkinsonNet. Lennen Jonker is verantwoordelijk voor de zorg betreffende de Parkinsonpatiënten. Hij heeft zich door middel van scholing gespecialiseerd. De patiënten worden veelal via de neuroloog verwezen naar de gespecialiseerde fysiotherapeut.

Wie vroeger de diagnose ziekte van Parkinson kreeg, kon rekenen op een lastige tijd. Niet alleen vanwege de aard van de ziekte, maar ook omdat zorgverleners niet of nauwelijks samenwerkten. Funest voor de patiënt, want juist bij een complexe ziekte als Parkinson zijn veel verschillende zorgverleners betrokken zoals een neuroloog, Parkinsonverpleegkundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, enz. Stel u de frustratie voor als die allemaal op hun eigen eilandje gaan zitten zonder zich ook maar iets van de ander aan te trekken.

Gelukkig is er inmiddels ParkinsonNet; 65 regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson. Dankzij dit netwerk communiceren de zorgverleners met elkaar en werken ze multidisciplinair samen. En dat is goed nieuws voor de patiënt, omdat betere communicatie zorgt voor meer begrip voor de situatie en daarmee beter kan worden voldaan aan de hulpvraag van de patiënt.

Vier maal per jaar is er een bijeenkomst met alle ParkinsonNet medewerkers in de regio waarin samen met de neuroloog Dr. Sips overleg wordt gevoerd en er worden patiëntendossiers besproken. Hierdoor wordt de samenwerking tussen de verschillende disciplines gewaarborgd.

Ieder jaar organiseert Fysant in samenwerking Met Allevo de ParkinsonBeweegdag voor alle patiënten met Parkinson(isme) en hun mantelzorgers op Schouwen-Duiveland. Op een mooie locatie organiseren wij verschillende beweegvormen zoals vliegeren op het strand, duo-fietsen, golfclinics en yoga met als doel gezamenlijk op een leuke manier in beweging te komen en te genieten van een gezamenlijke lunch. Deelname is kosteloos. De eerst volgende ParkinsonBeweegdag is op woensdag 26 juni! Voor uw aanmelding kunt u mailen

Bij Fysant zijn 3 fysiotherapeuten aangesloten bij ParkinsonNet: Lennen Jonker, Roos Leeuwangh en Job Leeuwangh.

Naast individuele behandelingen vindt er ook groepstherapie plaats:

  • maandagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur,
  • dinsdagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur en dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur,
  • woensdagmiddag Parkinsonboksen van 15.30 tot 16.30,
  • donderdagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur,
  • vrijdagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur.

Voor meer informatie kunt u mailen.

schrijf hier eenvoudig online in

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Zoë is geboren!

Wij feliciteren Aimée, Marijn en Liva met de geboorte van hun mooie dochter en lieve zusje!

Lees verder
Collega’s gezocht

Tijdens het verlof van Aimée en Karin zijn wij op zoek naar (tijdelijke) vervanging voor de functie Front Office medewerker…

Lees verder
Parkinsonbeweegdag 2023

Afgelopen woensdag was het weer zover! In samenwerking met Allévo zorg- en dienstverlening, Katrien Beije en het Ellen Parkinson Project…

Lees verder

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top