Ga naar hoofdinhoud

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.In een economie waarin we het allemaal steeds drukker krijgen nemen we steeds minder tijd om te bewegen. De meeste mensen zitten het grootste deel van hun tijd. Inactiviteit is veroorzaker nummer 1 van vele klachten zoals hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook is bekend dat een bepaalde vorm van suikerziekte en een te hoog cholesterolgehalte gunstig reageren op beweging.

Sinds 1997 verzorgt de fysiotherapiepraktijk groepsgewijze training van het bewegingsapparaat. Aan de hand van een individuele intake wordt een trainingsschema opgesteld, waarmee men in kleine groepen (max. 12 personen) gaat trainen. Tijdens de intake komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Inventarisatie van het doel van de training (bijvoorbeeld algehele conditie of preventie rugklachten)
  • Beperkingen m.b.t. het bewegingsapparaat of andere klachten
  • Medicijngebruik
  • Fietstest en/of verschillende krachttesten

trainingstijden

Er kan alleen getraind worden op afspraak. Dit voorkomt dat er te volle groepen ontstaan. Fysant werkt alleen met kleine groepen (max. 12). De duur van de training is ± 1 uur. De trainingstijden zijn verdeeld over alle werkdagen (zie onderstaande tabel).

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
07.30 – 08.30
08.30 – 09.30
10.30 – 11.30 08.30 – 09.30
09.30 – 10.30
09.30 – 10.30
10.30 – 11.30
07.30 – 08.30
08.30 – 09.30
16.00 – 17.00 14.00 – 15.00 14.00 – 15.00
16.00 – 17.00
15.00 – 16.00
18.30 – 19.30
19.30 – 20.30
18.30 – 19.30 18.30– 19.30

prijzen en vergoeding

Medische fitness wordt betaald door de cliënt zelf en er is in de meeste gevallen geen vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraar. Ook op verwijzing van een medicus wordt medisch fitness niet vergoed. Fysiotherapie o.b.v. oefentherapie wordt wel vergoed door de verzekeraar, maar dit is een individuele behandeling. Sommige verzekeraars hebben een aparte vergoeding voor medische trainingstherapie/fitness, hetgeen u terug kunt vinden in uw ziektekostenpolis. De tarieven van Fysant vindt u op de pagina tarieven.

U kunt zich aanmelden voor de medische fitness via onze medewerker aan de balie of per e-mail.

schrijf hier eenvoudig online in

Fysant levert...

Fysant behandelt en begeleidt u om uw problemen met spieren, botten of gewrichten op te lossen, te verminderen én te voorkomen! Bewegen moet eigenlijk net zo vanzelfsprekend zijn als ademhalen, ongehinderd… Fysant biedt verschillende vormen van manuele- en fysiotherapie om u weer in beweging te brengen. Met veel aandacht en toewijding!

fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

manuele therapie

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten.

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatische fysiotherapeut.

kinderfysiotherapie

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind?

orthoXpert

Wanneer u samen met uw orthopeed besloten heeft tot het vervangen van uw knie of heup door een prothese volgt er een revalidatietraject van ongeveer drie maanden.

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen. In een economie waarin we het allemaal steeds drukker krijgen nemen we steeds minder tijd om te bewegen.

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Zoë is geboren!

Wij feliciteren Aimée, Marijn en Liva met de geboorte van hun mooie dochter en lieve zusje!

Lees verder
Collega’s gezocht

Tijdens het verlof van Aimée en Karin zijn wij op zoek naar (tijdelijke) vervanging voor de functie Front Office medewerker…

Lees verder
Parkinsonbeweegdag 2023

Afgelopen woensdag was het weer zover! In samenwerking met Allévo zorg- en dienstverlening, Katrien Beije en het Ellen Parkinson Project…

Lees verder

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top