Ga naar hoofdinhoud

fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat. Fysant start met een bewegingsonderzoek om uw klachten vast te stellen. Uiteindelijk kiest uw specialist de meest aangewezen behandeling en we stellen samen een plan van aanpak vast.

Fysiotherapie is als behandelwijze voor klachten van het houdings- en bewegingsapparaat bij de meeste mensen bekend. Bijna iedereen heeft wel eens te maken gehad met een fysiotherapeut. Toch zal het ook duidelijk zijn dat er binnen de fysiotherapie veel verschillende mogelijkheden en behandelmethoden zijn. Deze website is dan ook mede bedoeld om duidelijk te maken wat fysiotherapie in onze praktijk inhoudt. Daarnaast zijn er vele links naar ziektebeelden, beroepsorganisaties en andere verwante organisaties en/of websites.

hoe ziet een behandeling er uit?

In 2006 is er een verandering gekomen in de zorgverzekeringswet met als gevolg dat een patiënt rechtstreeks een afspraak kan maken bij de fysiotherapeut. Dit houdt in dat wij eerst een screening doen (± 10-15 minuten), waarin we beoordelen of er een indicatie is voor een behandeling met manuele of fysiotherapie. De screening wordt gerapporteerd aan de huisarts.

Ook wordt op verwijzing van een arts een behandeling gegeven. Bij het eerste contact zal de fysiotherapeut naar aanleiding van de verwijzing of de screening een bewegingsonderzoek doen om vast te stellen welke stoornissen en beperkingen er zijn en welke behandeling het meest aangewezen is. Na een aantal behandelingen (het aantal is vooral afhankelijk van de soort klacht) vindt een evaluatie plaats, waarna meestal een verslag volgt aan de verwijzer.

vergoeding

Per 1 januari 2006 is er heel veel veranderd in het vergoedingenstelsel voor fysiotherapie. Niet-chronische fysiotherapie voor patiënten vanaf 18 jaar wordt alleen nog vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering afsluit, komen de kosten voor fysiotherapie (en manuele therapie) voor eigen rekening. Alle verzekeringen hebben hun eigen aanvullende pakketten met verschillende dekking. Voor een overzicht kunt u terecht op de websites van de desbetreffende verzekeringen of op zorgvergoeding.com. De tarieven van Fysant vindt u hier.

wanneer kunt u terecht?

Fysant manuele en fysiotherapie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Op maandag en donderdag kunt u ook ’s avonds terecht. Hiervoor wordt bij niet gecontracteerde zorg een toeslag berekend (zie tarievenlijst).

Van 7.30 tot 21.30 uur is er de mogelijkheid voor (medisch) fitness.

afspraak maken?

Voor het maken van afspraken kunt u terecht aan de balie op de volgende tijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u het antwoordapparaat inspreken, waarna we u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Fysant levert...

Fysant behandelt en begeleidt u om uw problemen met spieren, botten of gewrichten op te lossen, te verminderen én te voorkomen! Bewegen moet eigenlijk net zo vanzelfsprekend zijn als ademhalen, ongehinderd… Fysant biedt verschillende vormen van manuele- en fysiotherapie om u weer in beweging te brengen. Met veel aandacht en toewijding!

fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

manuele therapie

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten.

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatische fysiotherapeut.

kinderfysiotherapie

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind?

orthoXpert

Wanneer u samen met uw orthopeed besloten heeft tot het vervangen van uw knie of heup door een prothese volgt er een revalidatietraject van ongeveer drie maanden.

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen. In een economie waarin we het allemaal steeds drukker krijgen nemen we steeds minder tijd om te bewegen.

schrijf hier eenvoudig online in

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Zoë is geboren!

Wij feliciteren Aimée, Marijn en Liva met de geboorte van hun mooie dochter en lieve zusje!

Lees verder
Collega’s gezocht

Tijdens het verlof van Aimée en Karin zijn wij op zoek naar (tijdelijke) vervanging voor de functie Front Office medewerker…

Lees verder
Parkinsonbeweegdag 2023

Afgelopen woensdag was het weer zover! In samenwerking met Allévo zorg- en dienstverlening, Katrien Beije en het Ellen Parkinson Project…

Lees verder

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top