Ga naar hoofdinhoud

manuele therapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat. Fysant start met een bewegingsonderzoek om uw klachten vast te stellen. Uiteindelijk kiest uw specialist de meest aangewezen behandeling en we stellen samen een plan van aanpak vast.

wat is een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd (www.defysiotherapeut.com). Manuele therapie is een specifieke onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat.

Job Leeuwangh en Lennen Jonker hebben hun master manuele therapie.

wat doet een manueel therapeut?

In een eerste gesprek vraagt de manueel therapeut o.a. naar het ontstaan van uw klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- en afnemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld en de gewrichten met specifieke bewegingen worden onderzocht. Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt beslist de manueel therapeut of er behandeld kan worden of dat de patiënt teruggaat naar de verwijzend arts met een rapportage van de manueel therapeut.

De manueel therapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweeglijkheid te stabiliseren door middel van training. Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Soms worden deze aangevuld met manipulaties (in de volksmond ook “kraken” genoemd). De meeste patiënten ervaren dit kortstondig als een vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

wanneer manuele therapie?

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een of meerdere gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert en het bewegen verloopt gemakkelijker. Om deze verbeteringen te behouden is het vaak raadzaam om de medische trainingstherapie/medisch fitness te volgen.

Of manuele therapie ook uw klachten kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak. Ook hiervoor kunt u zowel rechtstreeks als met een verwijzing een afspraak maken. Zonder verwijzing voert de manueel therapeut echter eerst een screening uit om te beoordelen of er een indicatie is voor manuele therapie.

vergoeding

Net als bij de vergoedingen voor fysiotherapie worden ook de kosten van manuele therapie bij niet-chronische klachten geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wat de vergoeding voor manuele therapie bij uw verzekeraar is, kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. De tarieven voor niet-gecontracteerde manuele therapie vindt u in de tarievenlijst.

Fysant levert...

Fysant behandelt en begeleidt u om uw problemen met spieren, botten of gewrichten op te lossen, te verminderen én te voorkomen! Bewegen moet eigenlijk net zo vanzelfsprekend zijn als ademhalen, ongehinderd… Fysant biedt verschillende vormen van manuele- en fysiotherapie om u weer in beweging te brengen. Met veel aandacht en toewijding!

fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

manuele therapie

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten.

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatische fysiotherapeut.

kinderfysiotherapie

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind?

orthoXpert

Wanneer u samen met uw orthopeed besloten heeft tot het vervangen van uw knie of heup door een prothese volgt er een revalidatietraject van ongeveer drie maanden.

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen. In een economie waarin we het allemaal steeds drukker krijgen nemen we steeds minder tijd om te bewegen.

schrijf hier eenvoudig online in

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Zoë is geboren!

Wij feliciteren Aimée, Marijn en Liva met de geboorte van hun mooie dochter en lieve zusje!

Lees verder
Collega’s gezocht

Tijdens het verlof van Aimée en Karin zijn wij op zoek naar (tijdelijke) vervanging voor de functie Front Office medewerker…

Lees verder
Parkinsonbeweegdag 2023

Afgelopen woensdag was het weer zover! In samenwerking met Allévo zorg- en dienstverlening, Katrien Beije en het Ellen Parkinson Project…

Lees verder

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top