Ga naar hoofdinhoud

veelgestelde vragen

Hiernaast een selectie uit veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen! Voor praktische regelingen en procedures verwijzen wij u graag naar het huishoudelijk reglement van Fysant.

over (fysio)therapie:

Ja, dit kan. Er wordt dan eerst een screening uitgevoerd, waarin beoordeeld wordt of er een indicatie is voor verder fysiotherapeutisch onderzoek welke hierna zal plaatsvinden. De bevindingen worden aan je huisarts gerapporteerd.

De fysiotherapeut zal eerst met je in gesprek gaan over jouw klachten en hulpvraag. Hierop volgend vindt lichamelijk onderzoek plaats om een goede diagnose te stellen. Deze bevindingen worden met je besproken en een behandelvoorstel gedaan. Indien mogelijk plannen wij aansluitend aan de intake tijd voor de eerste behandeling zodat je daar niet onnodig lang op hoeft te wachten. De fysiotherapeut zal daarnaast tijd besteden aan het opstellen van het behandeldossier. Een eerste bezoek duurt daarom doorgaans 45 tot 60 minuten.

Wij hebben momenteel met nagenoeg alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. U dient altijd vooraf zelf goed na te gaan hoeveel vergoeding u krijgt voor fysiotherapie.

over (medische) fitness:

Fitness (ook medisch fitness) wordt in de meeste gevallen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Enkele zorgverzekeraars hebben in hun aanvullende polissen een vergoeding opgenomen voor fitness. U dient echter goed de polisvoorwaarden te controleren, omdat er meestal bepaalde voorwaarden aan zijn verbonden.

Iedereen kan bij ons komen trainen. Het verschil met reguliere sport-aanbieders is dat wij meer kennis hebben over het trainen in relatie tot aandoeningen en beperkingen. Maar juist ook om op een gezonde wijze te trainen ter preventie van blessures.

Een deel van onze sporters heeft dit voortgezet na een behandeltraject. Wanneer u (op)nieuw bij ons komt sporten zal er een intake plaatsvinden waarin wij uw wensen en doelen bespreken en relevante testen en metingen uitvoeren. Daaropvolgend stellen wij uw trainingsschema op en start de begeleiding in de zaal.

U komt altijd op afspraak; op deze manier kunnen wij de groepsgrote (maximaal 12 deelnemers) regulieren. U volgt uw eigen trainingsschema en kan altijd hulp of advies vragen aan de begeleider. Deze zal u ook adviseren ten aanzien van uw training als wij verbeterpunten zien.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt en met plezier kan trainen. Er is sprake van een gemoedelijke sfeer waar ieder op zijn eigen niveau sport.

legitimatie:

Ja, als iemand zorg nodig heeft in een ziekenhuis, polikliniek of zelfstandig behandelcentrum, is deze persoon, als hij aangeeft verzekerd te zijn voor de Zorgverzekeringswet, verplicht zich te identificeren. De zorgverlener moet vaststellen dat degene die op het verzekeringsbewijs vermeld staat ook degene is die het identiteitsbewijs overlegt.

In de Wet op de Identificatieplicht zijn de volgende documenten genoemd waarmee de identiteit van personen kan worden vastgesteld. Het moet gaan om geldige documenten:

  1. Nationaal paspoort
  2. Nederlandse identiteitskaart
  3. Rijbewijs
  4. Diplomatiek paspoort
  5. Dienstpaspoort
  6. Reisdocument voor vreemdelingen
  7. Reisdocument voor vluchtelingen
  8. Een document waarover een vreemdeling ingevolge de Vreemdelingenwet 2000 beschikt ter vaststelling van identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie.

Ja. Hij moet het Burgerservicenummer (BSN) registreren, omdat de wet BSN in de zorg per 1 juli 2009 is ingevoerd. Na invoering van deze wet moet bij het vaststellen van de identiteit van een patiënt het BSN geregistreerd worden.

schrijf hier eenvoudig online in

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Zoë is geboren!

Wij feliciteren Aimée, Marijn en Liva met de geboorte van hun mooie dochter en lieve zusje!

Lees verder
Collega’s gezocht

Tijdens het verlof van Aimée en Karin zijn wij op zoek naar (tijdelijke) vervanging voor de functie Front Office medewerker…

Lees verder
Parkinsonbeweegdag 2023

Afgelopen woensdag was het weer zover! In samenwerking met Allévo zorg- en dienstverlening, Katrien Beije en het Ellen Parkinson Project…

Lees verder

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top