Ga naar hoofdinhoud

onze expertise

Het team van Fysant bestaat uit specialisten die zich, naast hun dagelijkse werk, vol passie binnen hun eigen vakgebied hebben gespecialiseerd in een groot aantal specifieke behandelmethoden. Ontdek met welke klachten we u met behulp van deze behandelmethoden verder kunnen helpen én kunnen ondersteunen.

dry needling

Dry needling is een behandelmethode die gericht is op het verminderen van pijn en spierspanning. Tijdens een dry needling-behandeling wordt met een dunne naald triggerpoints in spieren behandeld.

De naalden worden “dry” genoemd omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd. De naalden prikken kleine triggerpoints in de spieren aan, waardoor de spier ontspant en de bloedstroom verbetert.

Een triggerpoint is een pijnlijke knoop of verharding in een spiervezel die kan leiden tot pijn en ongemak in het lichaam. Het is een gebied in de spier dat zeer gevoelig is en kan leiden tot pijn, stijfheid, zwakte en beperking van beweging. Triggerpoints kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, waaronder overmatig gebruik van de spieren, stress, blessures, slechte houding en een slechte bloedtoevoer naar de spieren.

Bij Fysant wordt dry needling vaak gecombineerd met andere behandelingen, zoals oefeningen en mobilisatie, om een optimaal resultaat te bereiken. De fysiotherapeut zal u tijdens uw eerste afspraak een grondige evaluatie geven om te bepalen of dry needling geschikt is voor uw aandoening en om een behandelplan op maat voor u te maken.

schrijf hier eenvoudig online in

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Zoë is geboren!

Wij feliciteren Aimée, Marijn en Liva met de geboorte van hun mooie dochter en lieve zusje!

Lees verder
Collega’s gezocht

Tijdens het verlof van Aimée en Karin zijn wij op zoek naar (tijdelijke) vervanging voor de functie Front Office medewerker…

Lees verder
Parkinsonbeweegdag 2023

Afgelopen woensdag was het weer zover! In samenwerking met Allévo zorg- en dienstverlening, Katrien Beije en het Ellen Parkinson Project…

Lees verder

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

goed gevonden

Miereweg 3
4301 SJ Zierikzee

Back To Top