reïntegratie

Wanneer een medewerker is uitgevallen door klachten van het houdings- en bewegingsapparaat brengt dit hoge kosten met zich mee voor de werkgever. Deze kosten omvatten niet alleen de loondoorbetaling, maar ook de kosten voor vervanging en productieverlies. Het is dan ook lonend om via een goede aanpak de werknemer zo snel als mogelijk te reïntegreren op zijn werkplek. Fysant kiest bij reintegratietrajecten voor een individuele aanpak, die in het verleden zeer succesvol is gebleken. Wij hanteren het volgende protocol:

Bij rugklachten bijvoorbeeld wordt er volgens dit protocol eerst individueel getraind met de nadruk op het verbeteren van de stabiliteit van de wervelkolom. Daarnaast worden er houdings- en bewegingsadviezen doorgenomen (bv. tiltechnieken). De inhoud van de begeleiding/training is afhankelijk van de actualiteit van de klacht.

Indien de medewerker duidelijke beperkingen heeft die de werkhervatting belemmeren zal er een langer trainingstraject opgesteld worden, waarbij de opbouw aangepast is aan het klachtenpatroon en de mogelijkheden van de cliënt.
De opbouw van de training ziet er dan als volgt uit:

Verdere informatie kunt u krijgen via onze bedrijfsfysiotherapeut Jaco Vleeshouwer.


Specifieke reïntegratie bij burn-out loopt via ons multidisciplinaire traject met psychologisch buro de winter en Egberts Consulting.
Voor informatie kunt u terecht bij Janet Vleeshouwer of Simone van Damme of bij Egberts consulting (0111-417131)


 

Revalidatie na covid (corona)

Een grote groep mensen blijft last houden van diverse klachten na corona (covid-19). Dit zien we zowel bij mensen die ernstig ziek zijn geweest en zijn opgenomen in het ziekenhuis met soms zelfs een IC-opname. Maar ook bij mensen die thuis zijn uitgeziekt.     De meest voorkomende restklachten zijn: Vermoeidheid en verlaagde inspanningstolerantie Verminderde […]

lees meer

manuele- & fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

lees meer

kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar.

lees meer

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatiche fysiotherapeut.

lees meer

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.

lees meer

fysanté gezond leven

Bewust ontspannen helpt lichamelijke en vermoeidheidsklachten te verminderen en bevordert de gezondheid.

lees meer