OrthoXpert, revalidatie na nieuwe knie of heup

Wanneer u samen met uw orthopeed besloten heeft tot het vervangen van  uw knie of heup door een prothese volgt er een revalidatietraject van ongeveer drie maanden, waarin u de weefsels weer opnieuw moet gaan belasten. Onze fysiotherapeuten hebben veel expertise in het behandelen van nieuwe knie- en heupgewrichten. Voordat u de ingreep ondergaat, vindt er een nulmeting plaats in onze praktijk.  Daarna werkt u onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten  één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw knie of heup. De zorgplannen van OrthoXpert zijn gebaseerd op de laatste wetenschap en evidentie.

 

Samenwerking als basis voor de beste zorg

Bij OrthoXpert® werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na uw operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. De fysiotherapeut werkt met speciale OrthoXpert zorgplannen, waarbij de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart is  gebracht en bij aanvang vastligt.

 

Waarom OrthoXpert®?

In Nederland worden steeds meer knie-, schouder- en heupoperaties uitgevoerd, mede veroorzaakt door een toenemend aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van zo’n operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces, is er behoefte aan goede behandelprogramma’s. Wij zijn één van de geselecteerde fysiotherapiepraktijken op Schouwen-Duiveland, die de speciale test- en meetinstrumenten heeft om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen. Daarnaast is OrthoXpert ook ondergebracht bij onze collega PLUS-praktijken in Middelburg, Oost Souburg, Goes, Heinkenszand, Wolphaartsdijk en Burgh-Haamstede.

Meer informatie over het OrthoXpert® behandelprogramma vindt u op www.orthoxpert.nl

We halen u de eerste 6 weken thuis op!

Onze patiënten kunnen in speciale gevallen gratis gebruik maken van onze unieke haal- en brengervice. Wij bieden deze mogelijkheid aan onze patiënten die vanwege hun medische indicatie (status na operatie) niet in staat zijn om zelfstandig naar één van onze vestigingen te komen. Ideaal wanneer u qua vervoer bent aangewezen op uw partner, vrienden of buren.

U kunt u aanmelden via de secretaresse op telefoonnummer 0111-450475,  mailen naar info@fysant.nl  of online inschrijven via de website.

Revalidatie na covid (corona)

Een grote groep mensen blijft last houden van diverse klachten na corona (covid-19). Dit zien we zowel bij mensen die ernstig ziek zijn geweest en zijn opgenomen in het ziekenhuis met soms zelfs een IC-opname. Maar ook bij mensen die thuis zijn uitgeziekt.     De meest voorkomende restklachten zijn: Vermoeidheid en verlaagde inspanningstolerantie Verminderde […]

lees meer

manuele- & fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

lees meer

kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar.

lees meer

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatiche fysiotherapeut.

lees meer

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.

lees meer

fysanté gezond leven

Bewust ontspannen helpt lichamelijke en vermoeidheidsklachten te verminderen en bevordert de gezondheid.

lees meer