mckenzie therapie

Deze door de Nieuw-Zeelander Robin McKenzie vanaf de jaren 50 ontwikkelde behandelmethode hanteert een classificatiemodel dat is gebaseerd op de symptomen van de patiënt(e). Onderzoek en behandeling vinden plaats volgens een duidelijk vastgelegd protocol. Basis van de therapie is de bepaling van de mechanische factoren die het klachtenpatroon van de patiënt(e) beïnvloeden. Vervolgens wordt d.m.v. specifieke oefeningen en adviezen m.b.t. het dagelijks functioneren, de patiënt(e) zo snel mogelijk therapieonafhankelijk gemaakt, met als belangrijke achterliggende gedachte recidieven te voorkomen. McKenzie noemt zijn behandelingsmethode de “hands-off-method”, daarmee aangevend, dat de patiënt(e) in eerste instantie zonder gerichte therapeutische technieken werkt. Die technieken komen eerst aan de orde wanneer het herstel stagneert. Zelfwerkzaamheid van de patiënt(e) is in deze methode een eerste vereiste. Lennen Jonker en Janet Vleeshouwer hebben zich gespecialiseerd in deze methode door extra scholing te volgen bij het McKenzie-instituut Benelux.


Heeft u lichamelijke klachten? Bel gerust met (0111) 450 475!


 

manuele- & fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

lees meer

kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar.

lees meer

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatiche fysiotherapeut.

lees meer

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.

lees meer

fysanté gezond leven

Bewust ontspannen helpt lichamelijke en vermoeidheidsklachten te verminderen en bevordert de gezondheid.

lees meer

bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie richt zich op reïntegratie van zieke werknemers. Denk bijvoorbeeld aan burn-out training of preventief werkplekonderzoek.

lees meer