het team

Job Leeuwangh is in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam en heeft in 2009 zijn Master Manuele Therapie behaald in Rotterdam. Hij is altijd werkzaam geweest in de eerste lijn en richt zich voornamelijk op gezondheidsproblemen gerelateerd aan de wervelkolom. Ook werkt hij met Dry Needling en heeft veel affiniteit met revalidatietrajecten.

specialisaties:

  • Master manuele therapie
  • Dry needling
  • Revalidatietrajecten
BIG-nummer: 29063256804

 
Job Leeuwangh


Roos Leeuwangh is in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam en heeft in 2012 haar Master Psychosomatische Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Utrecht. Roos heeft ervaring opgedaan in de eerstelijns fysiotherapie en is lange tijd werkzaam geweest bij Delta Psychiatrisch Centrum. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan bij cliënten met diverse psychiatrische aandoeningen.

Sinds 2013 is zij werkzaam in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en dit zal zij blijven combineren met haar werkzaamheden bij Fysant. Zij is in het ziekenhuis op alle afdelingen inzetbaar en is aanvullend geschoold in de behandeling van patiënten op de IC.

specialisaties:

BIG-nummer: 29066040304

Roos Leeuwangh


Rozemarijn Bezuijen is in 2021 afgestudeerd in Rotterdam. Gedurende haar stage bij Fysant liet zij al zien perfect in het team te passen. Ze heeft zich ontwikkeld tot een gedreven en betrokken fysiotherapeute. Binnen Fysant is zij zich aan het specialiseren in de behandeling van centraal neurologische aandoeningen (o.a. CVA, MS, Parkinson) en COPD.

specialisaties:

Rozemarijn is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

BIG-nummer: 69928895604

 


Janet Vleeshouwer is in 1986 afgestudeerd in Vlissingen en heeft daarna in vele praktijken waargenomen en zodoende veel geleerd over verschillende werkwijzen. Eén van haar specialisaties is de behandeling van kaakpatiënten, in nauwe samenwerking met kaakchirurgen en tandartsen. Een andere specialisatie is de psychosomatiek. In 2010 heeft zij in Utrecht haar HBO Master in de psychosomatiek behaald.

Janet: “Al vanaf mijn eerste werkdag kon ik het lichaam (soma) en de geest (psyche) niet gescheiden zien, voor mij was het altijd al een geheel. Als iemand pijn heeft, zal hij ook allerlei klachten op psychosociaal gebied ontwikkelen en als iemand angstig is of depressief zal het lichaam signalen afgeven. Ik kom veel patiënten tegen met chronische pijn, chronische vermoeidheid, angststoornissen (angst, hyperventilatie), stemmingsstoornissen (depressie), burnout, overbelasting etc. In dit vakgebied werk ik veel samen met psychologen, psychiaters en psychiatrisch verpleegkundigen. Een erg boeiend vakgebied!”

specialisaties:

Janet is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

BIG-nummer: 49034498504

 
Jaco Vleeshouwer


Simone van Damme-Pawlowski is geboren en getogen in Duitsland. In 1994 afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie in Heerlen en vanaf mei 2000 met veel plezier werkzaam bij Fysant. Simone is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met schouder-, elleboog-, hand- en polsklachten. Zij is lid van het hand- en schoudernetwerk Zeeland en onderdeel van samenwerking gespecialiseerde handtherapeuten op Schouwen-Duiveland.

Daarnaast begeleidt zij ook met mensen met COPD, stressgerelateerde klachten en onze (medische) fitness.

Sinds 2011 is Simone NLP Master Coach en begeleid ze mensen met leefstijlgerelateerde problemen zoals mensen die met hun gewicht worstelen, mensen die willen stoppen met roken of mensen een burn-out hebben of overspannen zijn. Dit doet zij, in samenwerking met Fysant, binnen haar coachingspraktijk Simotioncoaching.

specialisaties

Simone is aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

BIG-nummer: 19043496604

 
Simone van Damme-Pawlowski


Mark Dekkers is binnen de praktijk van Fysant als kinderfysiotherapeut werkzaam. Mark Dekkers is geregistreerd bij het Centraal Kwaliteitsregister kinderfysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Fysant als kinderfysiotherapeut en algemeen fysiotherapeut. In 2004 heb ik  de HBO-opleiding tot algemeen fysiotherapeut afgerond. Tijdens deze studie heb ik 3 maanden stage gelopen in de Verenigde Staten. Om praktijkervaring op te doen heb ik  o.a. anderhalf jaar op IJsland gewerkt in een groot revalidatiecentrum en een particuliere fysiotherapiepraktijk. Bij terugkeer in Nederland ben ik begonnen met de vierjarige masteropleiding Pediatric Physical Therapy bij Avansplus in Breda. Door deze masterstudie heb ik me gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-19 jaar. De kinderfysiotherapeut benadert het kind op een eigen, specifieke wijze, passend bij de situatie van het moment.

Al jaren werk ik  naast volwassenen met veel voldoening met kinderen. Deze worden via huisarts of specialist doorverwezen. Als kinderfysiotherapeut betrek ik de ouders/verzorgers bij de behandeling zodat ook zij inzicht krijgen in de problematiek van het kind. Hierdoor hebben de ouders/verzorgers ook meer mogelijkheden het kind in het dagelijks functioneren te begeleiden. Problemen waarvoor kinderen worden verwezen zijn divers, bijv aandoeningen aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houding- en bewegingsapparaat. Dat maakt het vak zo interessant. Als het nodig is vindt de behandeling thuis plaats. Dit gebeurt o.a. bij baby’s en bij kinderen met een ernstige handicap. Ik werk heel graag als kinderfysiotherapeut omdat ik een bijzonder band opbouw met kind en ouders/verzorgers. Vaak zie ik kinderen in vele leeftijds- en ontwikkelingsfases terug. Dat maakt het speciaal. Bovendien vraagt deze doelgroep nauwe afstemming met diverse disciplines zoals arts, logopedist, ergotherapeut, leerkrachten, orthopedagoog, psycholoog, maatschappelijk werkende en anderen. Daarmee wordt multidisciplinair behandeld, specifiek gericht om de motorische en zintuigelijke ontwikkeling te stimuleren.

specialisaties

Mark is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

BIG-nummer: 29062559504

 
Mark Dekkers


Lennen Jonker. Na 4 jaar studeren op de Hogeschool Rotterdam kreeg ik op 13 juli 2011 mijn felbegeerde diploma fysiotherapie. Ik kon gelijk aan de slag bij Fysant, naar mijn idee een grote praktijk binnen de regio. De particuliere fysiotherapiepraktijk heeft me altijd al geïnteresseerd vanwege de diversiteit van cliënten en de daarbij behorende klachten.

Zelf beoefen ik de sport volleybal, waarbij ik heel wat klachten heb ondervonden afgelopen jaren. Ik werd dan behandeld en ´opgeknapt´ door een fysiotherapeut. Ik werd gelijk enthousiast over het beroep fysiotherapie, zeker als je ervaart hoe snel je kunt herstellen en met welke voorwaarden dat het meest optimaal verloopt.  Daar wilde ik ook wel een bijdrage in kunnen leveren. De keuze om na mijn havo met fysiotherapie te beginnen was dan ook snel gemaakt.

Sinds ik bij Fysant werk heb ik de eerste 2 jaar heel wat ervaring opgedaan. Na deze 2 jaar vond ik het nodig om mezelf te gaan specialiseren in bepaalde klachten en/of gebieden. Ik houd mezelf nu vooral bezig met wervelkolom gerelateerde klachten, knieklachten en de ziekte van Parkinson.
Als aanvulling op mijn fysiotherapie opleiding heb ik mijn kennis weten te verdiepen met verschillende cursussen en heb ik mijn opleiding tot Master Manuele therapie behaald.

specialisaties

Lennen is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

BIG-nummer: 29914579004

 
Lennen Jonker


Rens Maljers is in 2016 afgestudeerd in Breda en werkt sinds 2016 als fysiotherapeut binnen Fysant.

Hoe het menselijk lichaam precies is opgebouwd en werkt heeft mij altijd erg geïnteresseerd. Toen ik voor mijn studiekeuze stond moest deze in ieder geval aansluiten bij mijn interesse voor het menselijk lichaam. Het is fysiotherapie geworden, een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.

Daarvoor heb ik vier jaar aan het CIOS in Goes gestudeerd en heb mij verdiept in verschillende takken van sport. Via het CIOS heb ik mijn certificaten als fitness instructeur, skileraar en sportmasseur gehaald. Sinds ik als fysiotherapeut afgestudeerd ben, werk ik vier dagen in de week bij Fysant. Om mijzelf zoveel mogelijk te blijven ontwikkelen, vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Momenteel ben ik bezig met verschillende cursussen en blijf ik mij verdiepen in de meest recente ontwikkelingen binnen de fysiotherapie.

specialisaties:

  • COPD
  • Looptraining bij perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen)
  • Revalidatie
  • Personaltraining
  • fysiotherapie bij Parkinson
  • neurologische aandoeningen
  • knie/heupoperaties vlg orthoXpert

Rens is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.

BIG-nummer: 19921521404

 
Rens Maljers

 

 


huisgenoten van fysant

Revalidatie na covid (corona)

Een grote groep mensen blijft last houden van diverse klachten na corona (covid-19). Dit zien we zowel bij mensen die ernstig ziek zijn geweest en zijn opgenomen in het ziekenhuis met soms zelfs een IC-opname. Maar ook bij mensen die thuis zijn uitgeziekt.     De meest voorkomende restklachten zijn: Vermoeidheid en verlaagde inspanningstolerantie Verminderde […]

lees meer

manuele- & fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

lees meer

kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar.

lees meer

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatiche fysiotherapeut.

lees meer

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.

lees meer