geschiedenis

In september 1988 is Jaco Vleeshouwer als zelfstandig fysiotherapeut begonnen. Allereerst in samenwerking met Peter van der Zande op het adres waar de praktijk van Peter was gevestigd: Nieuwe Haven 11 te Zierikzee en Burg. Van Veenstraat 2 te Nieuwerkerk. In januari 1989 is de praktijk verhuisd naar de Nieuwe Bogerdstraat 12-14, het oude pand van fotograaf Jan Krakeel. Peter van der Zande is toen gestopt met zijn particuliere praktijk en in september 1989 is Otto van Houten erbij gekomen. Jaco en Otto kenden elkaar nog vanuit de samenwerking in een andere praktijk in Zierikzee. Tot aan 1999 hebben zij in de Nieuwe Bogerdstraat gewerkt, maar door ruimtegebrek en uitbreiding van de actieve revalidatie was de verhuizing naar de huidige locatie, Miereweg 3, een logisch gevolg.

De praktijk heeft 7 ruime behandelkamers en 2 grote oefenzalen (105 m2 en 85 m2) met airconditioning en professionele apparatuur. Daarnaast zijn er kleedkamers met voldoende douchemogelijkheden. Er is ruime parkeergelegenheid, maar wij adviseren u, indien mogelijk, met de fiets of lopend te komen. Het pand is volledig rolstoel- en scootmobiel toegankelijk.

Momenteel werken we met 6 fysiotherapeuten en één secretaresse. Binnen onze praktijk zijn er verschillende specialisaties, waarover wij op deze website uitleg geven. Daarnaast zijn er verschillende links naar interessante sites en organisaties. Voor vragen over onze praktijk kunt u altijd terecht, hetzij door een bezoek, hetzij door te bellen of te mailen.

Revalidatie na covid (corona)

Een grote groep mensen blijft last houden van diverse klachten na corona (covid-19). Dit zien we zowel bij mensen die ernstig ziek zijn geweest en zijn opgenomen in het ziekenhuis met soms zelfs een IC-opname. Maar ook bij mensen die thuis zijn uitgeziekt.     De meest voorkomende restklachten zijn: Vermoeidheid en verlaagde inspanningstolerantie Verminderde […]

lees meer

manuele- & fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

lees meer

kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar.

lees meer

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatiche fysiotherapeut.

lees meer

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.

lees meer

fysanté gezond leven

Bewust ontspannen helpt lichamelijke en vermoeidheidsklachten te verminderen en bevordert de gezondheid.

lees meer