de diëtist

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt u fit en gezond te blijven!
Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. Zoals bij diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, maag- darmproblemen of wanneer uw gewicht te hoog of juist te laag is. Ester de Bos, diëtist van Diëtheek kan u hierbij helpen. Maar ook kan zij u adviseren bij het samenstellen van een sportvoeding, uw slecht etende peuter begeleiden of adviseren bij het vermoeden van een voedselovergevoeligheid. De diëtist voorziet u van een voedingsadvies op maat, aangevuld met tips en ideeën om tot een nieuw voedingspatroon te komen. In het belang van de behandeling wordt in sommige gevallen ook samengewerkt met andere behandelaars, zoals fysiotherapeuten van Fysant, psychologen of diabetesverpleegkundige ADRZ.

vergoeding mogelijk!

Er zijn een aantal aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars die de behandeling van de diëtist vergoeden. Op www.dietheek.nl vindt u een overzicht van de aanvullende pakketten met daarin of de behandeling wordt vergoed en voor welk bedrag de behandeling wordt vergoed. Daarnaast is dieet-advisering voor chronische patiënten zoals diabetes, Cardio Vasculair Risicomanagement en COPD soms opgenomen in regionale samenwerkingsverbanden (zogenaamde DBC’s). Uw huisarts en de diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor u geldt. Indien dit zo is, wordt de factuur gestuurd naar de organisatie die dit regelt. Zowel vergoeding via aanvullende verzekeringen als via DBC’s gaan niet ten koste van het wettelijk eigen risico!

afspraak maken?

  • U kunt eenvoudig een afspraak maken via ons centrale nummer: 073 – 612 23 22 of 0620942120.
  • Er wordt een afspraak gemaakt met de diëtist dicht bij u in de buurt.
  • We streven er naar u binnen 5 werkdagen op het spreekuur te zien.
  • Neem bij uw eerste bezoek het poliskaartje van uw zorgverzekeraar en eventueel de verwijsbrief mee.
  • Op verzoek van uw arts kunnen onze diëtisten bij u op huisbezoek komen.
  • Meer informatie op de web site: www.dietheek.nl
  • Diëtheek_Zeeland ook te volgen op Twitter.

manuele- & fysiotherapie

Onderzoek, advies en behandeling van stoornissen en beperkingen van het houdings- en bewegingsapparaat.

lees meer

kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar.

lees meer

psychosomatische fysiotherapie

Behandeling van spanning of stress-gerelateerde klachten en onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, dat doet de psychosomatiche fysiotherapeut.

lees meer

(medische) fitness

Verantwoord bewegen met Fysant! Oefen- of trainingstherapie in de eigen fitnesszalen.

lees meer

fysanté gezond leven

Bewust ontspannen helpt lichamelijke en vermoeidheidsklachten te verminderen en bevordert de gezondheid.

lees meer

bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie richt zich op reïntegratie van zieke werknemers. Denk bijvoorbeeld aan burn-out training of preventief werkplekonderzoek.

lees meer